A FACEBOOK ÚJ SZOLGÁLTATÁSA: DÖNTHETÜNK ARRÓL HOGY KI KEZELJE A PROFILUNKAT A HALÁLUNK UTÁN!

A Facebook legújabb szolgáltatása az, hogy örökös jelölhetünk ki a profilunknak, aki halálunk után kezelheti azt és egy úgynevezett „emlékfalat” hozhat létre.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Ez a személy kezelheti a profilunkat a halálunk után. A lehetőség a napokban nyílt meg, egyelőre még csak Amerikában elérhető, de a többi országban is folyamatosan aktiválják.

A legacy contact nevű opció a biztonsági beállítások között érhető majd el. És nemsokára Magyarországon is bekapcsolják.

Az opció segítségével megjelölhetünk egy barátot, aki megkapja az oldal kezelési jogát, például a fejléc képét is megváltoztathatja. A Facebooknak már most van egy olyan szolgáltatása, hogy ha a felhasználó elhalálozik, akkor emlékhellyé változtatja át a profilját.

Ha ezt az opciót bekapcsolják, akkor az adott személy átveszi az irányítást a profilunk felett a halálunk után, és értesítheti az ismerősöket és reagálhat a felkérésekre is, ezenkívül ki is írhat a nevünkben. Viszont a személyes üzeneteinkhez nem lesz hozzáférése.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Vanessa Callison Burch a Facebook egyik managere szerint az új funkcióval személyesebbé akarják tenni az emlékezést.

A közösségi oldal a felhasználók végakarátát elfogadja és teljesíti a benne foglaltakat.

A digitális örökös megkapja a hozzáférést az elhunyt profiljához és emlékhelyként használhatja azt.

Ha viszont úgy rendelkeztünk, a Facebook törli a fiókot, ha bizonyítást nyer, hogy a tulajdonos elhunyt. Ha nem jelöltünk ki a közösségi oldalon egy ismerőst sem, de a végakaratban megbízunk egy személyt, a Facebook elfogadja és tiszteletben tartja, mint utolsó kívánságot.

A Google még 2013-ban vezette be a digitális örökös kijelölésének lehetőségét a Gmail, a felhőtár és egyéb szolgáltatások terén. Van lehetőségünk választani, hogy valamennyi idő inaktivitást követően a fiók törlődjön vagy a belépési adatokat továbbítsa egy vagy több általunk kijelölt személynek.  

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás