VISSZAFORDÍTHATÓ AZ ÍZÜLETI PORCKOPÁS!

Visszafordítható az ízületi porckopás!


Aki az artrózis (ízületi porckopás) diagnózisát hallja, és információkat szeretne kapni az okokról és a gyógyulásról, annak keserű csalódásban lesz része. A lehangoló válasz így hangzik: az okok ismeretlenek és a betegség gyógyíthatatlan! Ezek az információk azonban egyszerűen nem állják meg a helyüket. 

Az artrózis táplálkozással befolyásolható

Bár a modern orvostudomány az okokat nem ismeri, ennek ellenére számos terápiát és drága műtéteket javasol. Egyik sem képes gyógyítani az ízületi porckopást. Olyan emberek tapasztalati beszámolói azonban, akik az artrózis miatt változtattak életükön és táplálkozásukon, azt mutatják, hogy az ízületi porckopás – stádiumtól függően – annyira befolyásolható, hogy a tünetek – minden gyógyszer és műtét nélkül – az egészséges táplálkozásra való átállással teljesen eltűnhetnek.

Az artrózis évek és évtizedek alatt alakul ki az alábbiak kombinációjának következményeként:




Egészségtelen táplálkozás, amely a szervezet túlsavasodásához vezet (állati fehérjék, egészségtelen zsírok, gabonatermékek, tészták, szintetikus adalékokat – pl. tartósítószerek, színezékek, aromák, ízfokozók – tartalmazó készételek.
Ásványianyag-hiány.
Élvezeti mérgek túlzott fogyasztása (koffein, alkohol, cukor stb.).
Stressz és diszharmonikus lelki élet.
Mozgáshiány és/vagy helytelen terhelés.
Egyes táplálkozásterápiákban, amelyeket artrózis esetén javasolnak a páciensnek, a disznóhús, a disznózsír és a kolbászfélék a tiltólista tetején állnak, melyeket szorosan követ a nikotin, az alkohol, a fehér lisztből készült termékek és a cukor. Ezek a termékek messzemenően kerülendők, mondják. Az igazság azonban az, hogy ezeknek az ételeknek és élvezeti szereknek a teljes kerülése nem különösebben hasznos, ha amúgy minden mást a régiben hagyunk.

Az ízületi porckopásnál hatékony táplálkozásterápia sokkal többet foglal magába, és főleg következetesen és kivétel nélkül kell végrehajtani. Kezdetben ez lemondást jelent, és a szokások és függőségek leküzdése sok energiába kerül, a hosszú távú nyereség azonban aránytalanul nagyobb: a fájdalomtól és gyógyszerfüggőségtől való megszabadulás, általános egészség és egy új élet.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A túlsavasodás elpusztítja a porcot, és a lerakódások gyulladást okoznak

Az egészségtelen táplálkozás anyagcseréje során a vérben és a szövetekben mérgező savak keletkeznek. Az egészséges vér azonban enyhén lúgos, és enyhén lúgosnak is kell maradnia, máskülönben meghalunk. Tehát a szervezet mindent elkövet, hogy a keletkezett savakat bázikus ásványi anyagok, pl. kalcium segítségével semlegesítse.

Ha azonban a táplálékkal túl kevés ásványi anyag kerül a szervezetbe – ami a mai szokásos tápanyagszegény táplálkozásra többnyire igaz –, akkor a szervezetnek az ásványi anyagot pl. a csontból kell felhasználnia, hogy az őt elárasztó savakon úrrá legyen. Ha a kiválasztó szervek a túlzott savmennyiség miatt túl vannak terhelve, a semlegesített savak (úgynevezett salakanyagok) már nem tudnak kiválasztódni. Ezek elraktározódnak a szervezetben.




Raktárként a kötőszövet, a véredények és szép számmal az ízületek szolgálnak. A salakanyagok zavarják az ízületben az anyagcserét, és a szervezet megpróbálja őket kiválasztani. Ezt gyulladások segítségével teszi. Sajnos a meglévő és az újonnan folyamatosan érkező salakanyagok tömegében soha többé nem lesz úrrá a helyzeten. A létfontosságú ásványi anyagok krónikus hiánya megakadályozza a porcok regenerálódását. Az ízületi porc tömege egyre kevesebb és kevesebb lesz.

Egy alapos savtalanítás után azonban, és az ezt követő savszegény, tehát következetesen bázikus táplálkozás betartásával, amely rendkívül gazdag ásványi anyagokban, az ízületi porc – minden állítással ellentétben – képes újra regenerálódni! – Gyogyszernelkül




Szólj hozzá

Hozzászólás